Preview: The Number 23

14.03.2007.

The Number 23



Slike



Tagline: The truth will find you.

Trailer

Redatelj: Joel Schumacher
Scenarij: Fernley Phillips
Žanr: Drama, Mistery, Triler
Godina: 2007.
Država: SAD
Glume: Jim Carrey, Virginia Madsen, Danny Huston, Logan Lerman, Rhona Mitra, Maile Flanagan, Patricia Belcher, Lynn Collins, Mark Pellegrino, Tara Karsian…itd.

Radnja: Walter Sparrow za poklon od žene dobije knjigu “The Number 23”. I nakon što ju počne čitati, spoznaje da se mnogo stvari iz njegovog života zasniva ili vrti oko broja 23, npr. upoznao je svoju ženu 23, ali i svi ostali datumi i brojevi iz njegovog života daju na kraju zbroj 23. Ispočetka pomisli da se tu radi samo o slučajnostima, no kako biva sve više i više uvučen u tu knjigu, počinje vjerovati da se ona zaniva na njegovom životu. To možda i ne bi bilo pretjerano loše ili zastrašujuće, da čitajući knjigu ne naleti na detalje ubojstva koje se još nije dogodilo u stvarnom životu. On ubrzo postane opsjednut i zaluđen brojem 23, te tako počne gubiti razum.

Očekivanja: Iako je ovaj mračni psihološki mistery triler interesantan već samo zbog svoje intrigantne priče, ono što ga čini još zanimljivijim je svakako glavni glumac, Jim Carrey, poznati otkačeni komičar kojeg ćemo ovaj put imati prilike gledati u malo drugačijoj, ozbiljnijoj i mračnijoj ulozi. Carrey je doduše do sada odradio već nekoliko ozbiljnijih uloga ( "The Truman Show", "Man on the Moon" itd.) od kojih mu je najozbiljnija i najzahtjevnija vjerojatno bila ona u filmu "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", no u ovakovom zbilja mračnom i psihotičnom stanju, kako je vidljivo iz trailera, ga još nismo imali prilike vidjeti. S toga će biti zanimljivo kako će sve to izgledati sa njim ispred kamere.
A da se Carrey ne bi “otrgnu sa lanca” i uobičajeno pošašašavio ispred kamere, pobrinuo se redatelj Joel Schumacher. Redatelj čija karijera dosta varira, te tako u njegovoj filmografiji možemo pronaći i fenomenalnih filmova poput "Falling Down", "8MM", "Tigerland", "Phone Booth" itd., ali i onih loših, pa čak i katastrofalnih kao što su npr. "Batman Forever", "Batman & Robin" i "Bad Company". No Schumacher unatoč tome zapravo i nije loš izbor za ovakovu vrstu filma, te njegovo ima u redateljskoj stolici svakako obećava i budi još veća očekivanja, jer je on već nekoliko puta uspješno dokazao da se može nositi sa mračnim trilerima, te da zna stvoriti mračnu atmosferu, kao npr u već spomenutim "8MM", "Falling Down", kao i "Phone Booth". Da li će i ovdje uspjeti zadržati sve konce u rukama vidjet ćemo ove godine, kada će se film pojaviti u domaćim kinima 03.05. Inače u Američkim kinima se je film već otvorio još 23. Veljače. Kritike su podijeljene, ali ne i loše, iako je zarada na box officeu izostala (svega 24 mil$).
Scenarij ovog intrigantnog trilera potpisuje nepoznati Fernley Phillips, kojemu je ovo kako se čini debitantski film, a uz Carreya od poznatijih glumačkih imena valja svakako spomenuti Virginiu Madsen, sestru poznatijeg Michaela Madsena, te Rhonu Mitru, poznatu iz filma "Highwaymen" ili serija "The Practice" i "Boston Legal".
Inače, Schumacher i Carrey su već surađivali jednom prije, i to na više ni manje nego razočaravajućem "Batman Forever" iz 1995. godine, nadajmo se da će ova suradnja biti mnogo uspješnija i kvalitetnija, a sudeći prema prijemu kritike i publike, definitivno je bolja. Kao jednu od zanimljivosti valja svakako izdvojiti onu da je ovo 23 Schumacherov redateljski projekt po redu, računajući i njegov rad na filmu i na televiziji, te kako je glavna ženska uloga originalno bila namijenjena glumici Elisabeth Shue, no ona je morala odustati od uloge zbog trudnoće.
Bilo kako bilo, “The Number 23” je po mom mišljenju svakako jedan od zanimljivijih i originalnijih naslova ove godine koji se isplati pogledati.

Galerija fotografija:




By Dragonrage

<< Arhiva >>

0