Preview: Smokin' Aces

07.03.2007.

Smokin' Aces

Image Hosting by PicsPlace.to

Slike



Tagline: May the best hitman win.

Trailer
Trailer 2


Redatelj: Joe Carnahan
Scenarij: Joe Carnahan
Žanr: Akcija, Komedija, Krimi
Godina: 2007.
Država: SAD
Glume: Ben Affleck, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Andy Garcia, Alicia Keys, Ray Liotta, Peter Berg, Martin Henderson, Taraji Henson, Common…itd.

Radnja: Pokvarenjak po prirodi, i magičar po zanimanju koji radi u Las Vegasu, Buddy "Aces" Israel je ujedno i bivši član jedne od najvećih kriminalnih organizacija u državi. U zamjenu za svoju sigurnost, koju mu je "ponudio" FBI, odlučio je svjedočiti protiv svog bivšeg šefa, mafijaškog bossa Primo Sparazza. Kada ta vijest nekako dođe do Sparazza, on brže-bolje ponudi nagradu od milijun dolara svakome tko mu donese Buddyevo srce na srebrnom pladnju. Ta vijest se brzo raširi naokolo, pa direktor FBI-a, pošalje svoja dva agenta, Richarda Messnera i Donalda Carruthersa u Lake Tahoe, gdje se Buddy nalazi, kako bi se pobrinuli da mu se ništa ne dogodi. A u isto to vrijeme, Buddyevi odvjetnici unajme agenta za jamčevine Jacka Dupreea, bivšeg policajca Hollisa Elmora i Pete "Pistol" Deeksa da dovedu Buddya nazad u Vegas. Uz sve to, na tragu mu se nađu i Sparazzovi ljudi, kao i profesionalni ubojice "iz sjene" koji žele tih milijun dolara, te Buddy ubrzo postane najtraženiji čovjek u cijelom SAD-u. Ubrzo započne kaotična potjera, igra miša i mačke između svih koji se žele dočepati Buddy zbog ovog ili onog razloga...

Očekivanja: Redatelj John Carnahan iza sebe zapravo i nema mnogo filmova, točnije samo pet naslova (šest uključujući i ovaj), od kojih su samo dva zbilja vrijedna spomena. Jedna je kratkometražni "Ticker" - jedan od reklamnih filmova tvrtke BMW, a drugi je "Narc" - odličan niskobudžetni policijski triler koji je postigao veliki uspjeh kod publike i kritike, te predstavio Carnahana kao kvalitetnog i obećavajućeg redatelja čijim se daljnjim projektima svakako treba veseliti. A kao potvrda te kvalitete svjedoči i ponuda koju je dobio nakon tog filma da režira visokobudžetni spektakl "Mission: Impossible III", koju je na žalost odbio. "Smokin' Aces" je je dakle njegov najnoviji i peti po redu projekt koji po svemu viđenom djeluje i više nego obećavajuće i interesantno. Iako sama radnja, koju se osmislio sam Carnahan i ne djeluje baš pretjerano originalno, prema trailerima koji su dostupni na Internetu već neko vrijeme, čini se da će "Smokin' Aces" biti zabavan i nasilan crno-humorni nabrijani akcijski krimić u maniri ponajboljih Richievih filmova "Snatch" i "Lock, Stock and Two Smoking Barrels", prepun otkačenih likova koji kao da su izašli iz nekog crtanog filma ala "Ptica Trkačica" ili filma "Mad Maxa 2", zabavnih dijaloga, kratkih kadrova i brze montaže, "podmazan" jednako žestokim soundtrackom koji će vam podizati adrenalin. Film je već imao svoju pretpremijeru u Americi, i prve kritike i ocjene su mu fenomenalne. Govore da je iznimno originalan, zabavan, pametan, cool, a neki su otišli čak toliko daleko i prozvali ga "Pulp Fictionom" 2000-ih. Da li je to sve zbilja tako moći ćemo provjeriti i sami 08. Ožujka kada bi se film trebao pojaviti u domaćim kinima, a Američka premijera je bila još u Siječnju, točnije 26. 01. A oni koji žele saznati što više detalja o samom filmu i prije njegovog prikazivanja, mogu posjetiti i osobni Carnahanov blog posvećen isključivo ovom filmu na kojem on objavljuje sve informacije vezane uz film - smokinjoecarnahan - .
Inače u prilog visokoj kvaliteti filma i očekivanjima ide i iznimna glumačka ekipa koju je Carnahan uspio okupiti ispred kamere, a sačinjavaju ju: Ben Affleck, Ray Liotta, Andy Garcia, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys, Peter Berg, Martin Henderson, Jason Bateman i još mnogi.
Bilo kako bilo, prema prvim reakcijama publike i kritike, ovaj naslov bi se možda mogao prometnuti u prvi ovogodišnji kino hit, a ako to i ne bude stvar, nema veze, jer zabava je unatoč tome sigurno zagarantirana.

Galerija fotografija:

Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to
Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to Image Hosting by PicsPlace.to

By Dragonrage

<< Arhiva >>

0